BlondinBellas favoritskinnjacka

En av Sveriges absolut mest populära modebloggerskor är BlondinBella. Hennes blogg har fått flera utmärkelser genom åren och det är tusentals modeintresserade som följer bloggen för att både följa BlondinBella i hennes vardag och hur hon ser på olika klädtrender.

För ett tag sedan (vi var lite sen) publicerade hon ett inlägg om att våren börjar närma sig och att hon äntligen hittat den perfekta skinnjackan. Som hon själv skriver så hade det varit en önskan under ett tag att hitta en jacka som hon verkligen trivdes i och som passade hennes krav. Vad var då kraven?

  1. Bra kvalité

De allra flesta skinnjackor idag har mycket hög kvalité även om några få av de allra billigaste modellerna kanske gallrats bort efter detta kriterium.

  1. Ska hålla så länge att hon kan åldras med den.

De som skriver om mode är kända för att konsumera stora mängder kläder. Det är ju delvis deras jobb. Att då skriva att man vill ha ett plagg som man kan ”åldras med” är lite ovanligt. Men det stämmer mycket väl med skinnjackor då dessa blir snyggare med åren då de blir lite slitna och tuffare.

Att hon vill ha en jacka som hon kan åldras med betyder också att hon inte kan välja en modell som är extremt populär nu men som kan tappa popularitet i med tiden. En ganska neutral modell med andra ord.

Skinnjacka Dam Röd
Skinnjacka Dam Orange
Skinnjacka Dam ROCKANDBLUE
Skinnjacka Dam Deadwood
  1. Rätt brun nyans

Det finns skinnjackor i mängder av färger. De mer färgstarka är på frammarsch med rött och rosa bland annat men ska man köpa en jacka som med säkerhet kommer att hålla i mode under många år bör man prioriter de klassiska färgerna brunt eller svart. BlondinBella valde brunt och sedan är gäller det att hitta rätt nyans.

Jackan

Inte oväntat är det en relativt tuff modell med många detaljer som hon gillar. På ärmarna är det dragkedjor och flera sydda mönsterdetaljer. Just dragkedjor är något av en dominerad detalj då det även är detta på de tre fickor som finns på framsidan. Lägg därtill den vanliga dragkedjan som drar ihop jackan så blir det sex kedjor sammanlagt.

Större delen av jackan är sydd med sömmar som skapar ett rutigt eller randigt mönster. Med andra ord – detaljerna dominerar rakt av.