Damkinnjacka till festivalen

Letar du efter perfekta damjackan till festivalbesöket? Det finns många goda anledningar till varför skinnjackan är det perfekta plagget att bära till festivalen.

En rockig tjej kräver en rockig look

Skinnjacka Dam RödEn skinnjacka i bikermodell utrstrålar rock, rebell och attityd. Detta inte minst en damskinnjacka i denna stil. Bikerjackan är även många stjärnors favorit.

Åtskilliga rockartister, sångerskor och filmstjärnor har blivit fotograferade bärandes en tuff skinnjacka i bikermodell, exempelvis Justin Bieber, Sarah Jessica Parker, Emma Watson, Sienna Millers och Madonna.

Vad som gör skinnjackan acceptabel även på de tjusigaste tillställningarna är den stilrena designen som matchar de flesta outfits. Att skinnjackan är snygg tillsammans med stövlar och trasiga jeans är det nog många som vet. Detta både för damer och herrar. Men damer har möjligheten att matcha den coola skinnjackan mot den mjukare och ”finare” festklänningen. Eller varför inte med kostymbyxor?

Att kombinera sin klädsel med en skinnjacka brukar vara ett lätt sätt att nå ett gott resultat.

Vind eller fukt? inga problem!

En tillställning som en festival har man ofta planerat långt i förväg. Långt innan väderrapporterna kan ge en föraning om hur vädret kan tänkas bli. Fördelen med en skinnjacka är att den gör dig förberedd på de flesta väderlekar. Skinnjackan passar lika bra vid en vacker svensk sommarkväll, som vid ett lättare duggregn.

Även om det skulle börja blåsa skyddar skinnjackan bra mot kalla och kylande vindar. Här finns det däremot stor skillnad på modellerna, framförallt inom damskinnjackorna. En del har extremt kort rygg är tillverkade för att ländryggen ska synas innan byxorna börjar. Andra modeller av skinnjackor för damer har betydligt längre längd. Däremot är herrjackorna generellt längre än damernas.

Vill man vara säker på att skinnjackan är motståndskraftig mot fukt och lättare regn så gäller det att sköta den. Är jackan några år och har hunnit bli både torr och hård så rekommenderas att smörja in den med fett i god tid före användningstillfället. En skinnjacka är varken en regn- eller vindjacka men genom att underhålla den årligen, så är den ofta ett gott alternativ vid speciella tillfällen när vädret inte är optimalt, men man ändå ville vara snygg.

Skinnjacka med många fickor

På en festival behövs fickor. Fickor där man kan förvara alltifrån pengar och körkort, till mobil och kexchoklad. Men dessa fickor behöver också ha dragkedja, för på en festival vill man kunna hoppa i takt till det dansvänligaste låten som just nu spelas av favoritartisten.

Detta vill man kunna göra utan att nycklar eller plånbok far iväg och försvinner i publikhavet. Att leta efter en borttappad nyckel på marken i en folktät festival är en mardröm att undvika.

Likaså kan man hoppas att fickor försvårar för klåfingriga tjuvar som tar skydd av folkmassan för att komma åt dina värdesaker.

Även detta är en punkt som generellt skiljer skinnjackor för herrar mot skinnjackor för damer. Det är betydligt vanligare med flera fickor och andra ”tillbehör” på skinnjackor som vänder sig mot en kvinnlig kundgrupp. Även om undantag självklart finns.

Inte alla damskinnjackor har fickor med dragkedja, men förvånansvärt många har det. En skinnjacka med flera smidiga fickor är ett basplagg i var garderob. En sådan jacka passar lika bra vid festivalen, som vid resan eller utflykten.

En skinnjacka skyddar

Det är inte att rekommendera att röka i det dansande tätt packade folkhavet. Trots det, finns det alltid några som gör det. Att dansa, hoppa och följa med i folkhavets strömmar kan vara en underbar upplevelse. Men om man i det täta myllret av människor stöter ihop med någons cigarett gör det onekligen ont.

En skinnjacka kan ta skada av ett brännmärke, men det skyddar dig bättre än om du var barärmad eller om du bär en enklare jacka i bomullstyg. Det är inte för intet som skinnjackor ofta bärs av motorcyklister. Skinnjackan har en viss skyddande effekt för dig som bär den.