Brun Skinnjacka Dam

Skinnjacka Dam Brun
Skinnjacka Dam BeigeBrun Skinnjacka Dam – De som söker efter en brun skinnjacka kan ofta stöta på både skinn- och mockajackor. Bland skinnjackor är brun den näst vanligaste färgen medan det är den vanligaste bland mockajackor. Ibland blandar affärer ihop bruna mocka- och skinnjackor och säljer bägge under namnet skinnjacka. Det är delvis rätt eftersom bägge två är tillverkade av skinn. Däremot skiljer sig de två både i hållbarhet och hur man ska göra ren dem.

Det som skiljer dem åt tillverkningsmässigt är att skinnjackan har skinnets utsida utåt medan mockajackan har skinnets utsida inåt. Det gör att en skinnjacka är tåligare eftersom just skinnets utsida är tåligare och glansigare. Detta medför även att de bägge olika jackorna ska tas hand om på olika sätt.

På grund av sin sträva sammetsliknande yta är mockajackan lättare att få smutsfläckar på som är svåra att få bort. Man ska alltid försöka med en mockaborsta men går inte det är det enda alternativet att lämna in den på kemtvätt.

En skinnjackas glansiga yta gör att den inte lika lätt blir smutsig. Skulle det ändå hända kan man försöka ta bort fläcken med en lättfuktad trasa. Om fläcken ändå inte försvinner bör även den kemtvättas.


Skinnjacka Dam Brun
Skinnjacka Dam Beige