Kändisar som designat för Jofama

Jofama är ett skinnföretag som tagit för vana att samarbeta med kändisar inom mode eller musik. Hittills har fem svenska kända personer fått privilegiet att få designa sin egen skinnkollektion, modeller från de tre första kollektionerna kan numera vara svåra att hitta i butik. Dessa fem är:

Efva Attling

Idag jobbar Efva som formskapare och designer inom smyckesbranschen. Hennes smycken säljs över hela världen och har fått mycket goda recensioner när de lanserats. Efvas egendesignade kollektion lanserades på hösten 2008 under namnet Signature Jacket.

 

Andreas Carlsson

Andreas är idag mest känd som en av jurymedlemmarna i det mycket populära musiktävlingen idol. Men han är en multikonstnär när det gäller musik. I tävlingen bedömer han musik. I sitt vanliga arbetsliv skapar han musik genom att både skriva texter och producera låtar. Dessutom har han gett ut flera låtar själv även om detta var den del av hans karriär som gick lite sämre än de andra delarna.

Andreas har även hunnit med att skriva två böcker varav den ena är en självbiografi. Andreas Carlssons kollektion av skinnkläder lanserades av Jofama på våren 2012.

 

Lars Wallin

Frågan är om inte Lars Wallin är Sveriges mest kända formskapare. Han har designat klänningar och andra klädesplagg till en rad musiker som ställt upp i melodifestivalen. Han designade bland annat kläderna till den grupp från Azerbadjan som vann häromåret.  Dessutom har han designat en kollektion av skinnkläder åt företaget Jofama. Dessa lanserades 2010 under namnet Lars Wallin Proudly for Jofama.

 

Marie Serneholt

Marie Serneholt New
Marie Serneholt New

När gruppen A-teens slog igenom var det många som hörde namnet Marie Serneholt för första gången. Sedan dess har hennes musikaliska framgångar gått snabbt framåt. Hon har varit med i melodifestivalen två gånger samt varit programledare för samma program en gång. Marie blev snabbt en folkkär artist vilket troligtvis var orsaken att fick leda flera olika tv-program.

På våren 2013 blev det möjligt att för första gången köpa jackan Marie Biker. Bakom jackan stod Marie Serneholt som under 2012 samarbetat med Jofama och designat denna bikermodell. Samtidigt som hennes kollektion lanserades presenterades även de jackor som designades av bloggerskan Kenza.

Se Marie Serneholts hela sortiment.

 

Kenza

Kenza 9 Svart
Kenza 9 Svart

Kenza är en av Sveriges största bloggerskor. Med över 100.000 besökare dagligen på hennes blogg och med flera utmärkelser de senaste åren är hon en extremt framgångsrik bloggare.

Kenza har samarbetat med Jofama ett flertal gånger och senast på våren 2013. Hennes senaste kollektion presenterades då som bestod av flera jackmodeller, shorts, en dress och en väska.

Den jacka som heter Kenza 3 och som gavs ut för något år sedan är en av Jofamas största försäljningssuccéer.

Se Kenzas hela sortiment.