Alternativen till höstjackan

Modejacka på höstenSkinnjacka är en jacka som passar nästintill alla årstider. Men visst kan det vara skönt med lite variation. Idag tittar vi på utbudet av andra jackor som kan passa när hösten kommer med stora steg.

Dunjacka – En av de varmaste höstjackorna och som man kan ha över hela vintern. De finns med en otrolig variation gällande värmehållning så jämför jackorna noga. Det är extremt stor skillnad på en tunn dunjacka till hösten mot en varm och tjockt fodrad vinterdunjacka.

Fleecejacka – Att bygga med lager på lager är väldigt bra på hösten. På morgonen skulle en varm dunjacka passa fint men på dagen är det så varmt att man kan gå ut i T-shirt. Ett sätt är att köpa en fleecejacka och sedan ha en skaljacka ovanpå. Fleecejacka till barn och vuxna kostar inte mycket men värmer både länge och väl. Ett måste i garderoben inför hösten.

Kappa – Ett samlingsnamn för ett flertal olika ytterplagg som är betydligt längre än en vanlig jacka. Likheten finns mot parkas men en jacka har ofta ett bälte i midjan som därmed drar ihop midjan mer. Vanliga material är ull, filt och dun.

Parkas – Även om både barn, män och kvinnor kan ha parkas så är det kvinnorna som dominerar i detta plagg. Jackan är längre och gör att det inte lika lätt blåser in i den glipa som lätt blir mellan byxor och de kortare jackorna. På en parkas finns det ofta en huva som kan användas för att ännu tydligare hålla bort de kalla vindarna under hösten.

Inspiration (med tillåtelse) tagen från Höstjackor.se

Vilken jacka ska du välja?

Framförallt handlar det om att se på vilket behov man har. Är det enbart en höstjacka som ska köpas eller är det även en jacka som kan bäras under vintermånaderna? Fryser du lätt eller vill du hellre prioritera en lättare jacka som inte tar så stor plats? Fickor, utseende, färg och form. Enda tydliga rådet som går att ge – Köp med öppet köp oavsett om köp sker i fysisk butik eller online.

Skinnjacka Dam Brun
Skinnjacka Dam Beige
Skinnjacka Dam ROCKANDBLUE
Skinnjacka Dam Deadwood