Tidslösa skinnjackor – det är detaljerna som styr

matcha skinnjacka

Skinnjackan är minst sagt tidlös. Även om nya modeller är utformade efter dagens mode så kan man lika gärna ha en jacka från 80-talet eller 90-talet och vara lika snygg. Vissa trender finns däremot i längd och snitt. För att skapa en modern look är det däremot detaljerna och attiraljerna som är avgörande.

Boots

Matcha gärna skinnjackan med ett par boots av skinn. Det lyfter upp den lite tuffare stilen som många söker. Försök att hitta boots med liknade stil i läder som jackan. Detta gäller även färg. Redaktionens favorit är The Lynn Black från Blankens (har varken hittat butik eller bild)

Örhängen och halsband

Välj gärna örhängen och/eller halsband i silver och guld. Det är stilrena material som matchar snyggt mot skinn överlag. Frågan är bara hur ”tuff” stil som önskas. De grövre länkarna (som både hittas på armband och halsband) kräver även något tuffare jacka och känsla. Smäckrare länkar bjuder upp dig till att jobba mer med detaljer. Eller varför inte kombinera?

På bilden: Halsband från Emma Israelsson.

Halsband från Emma Israelsson

Väskan

Väskan är en akilleshäl som många inte tänker på. De drar på sig skinnjackan, solglasögonen och bootsen -men bär sedan med sig saker i en äldre ryggsäck eller sliten shoppingväska. Samtidigt är väskan betydligt större än många andra attiraljer vilket gör att man bör lägga lite extra tid i val av material, storlek och design.

Har du svårt att hitta något som passar? Fråga om hjälp. Oavsett om du vill handla i fysisk butik eller E-butik kan du få service och hjälp med att välja rätt. Ett flertal E-butiker har även börjat med personal shopping vilket betyder att de personligen hjälper dig att hitta passade plagg och assessorer.

På bilden: Handväska i skinn (Pixabay)

Handväska