Glöm inte matcha väskan!

Att lägga ner extra tid och pengar vid köp av en ny skinnjacka är självklart. Likaså vid valet av nya boots, för att inte tala om tiden och pengarna det kan ta att hitta ett par passande jeans. Men med handen på hjärtat, hur är det med väskan? Glömdes den bort? Accessoaren som bärs dagligen mellan föreläsningssalar, affärsmöten, på pendlingen eller shoppingen. Behöver du ytterligare motivation att matcha din snygga jacka med en skinnväska, så kommer här några anledningar:

  • Skinnväskor är tåliga mot fukt. Din mobiltelefon klarar sig troligtvis utmärkt i en skinnväska, oavsett om det börjar ösregna eller om du skulle råka ställa ner väskan i snöslask.
  • Skinnväskan är enkel att underhålla.
  • Det finns fantastiskt stort urval av skinnväskor från såväl ledande modemärken som mer anonyma budgetvarianter.

 

Hur du matchar skinnväskan med skinnjackan?
Matchande väska och jackaEn matchning är redan gjord. Båda är i läder. Därefter är det enkelt. Är jackan klassisk och elegant, välj gärna en vacker och feminin väska. Är skinnjackan istället svart och tuff, så passar en coolare mer androgyn väska bra. Är din skinnjacka färgstark, så passar sannolikt en väska i ljust eller mörkt.

Är din jacka mer färglös, så kan du med fördel prova en färgad väska, exempelvis en röd handväska till din svarta jacka. Därefter är det enkelt att lägga till ett rött läppstift eller ett smycke. En sjal kan också plocka upp detaljer från så väl jacka som väska, och skapa en enhetligare stil.

Varför är det viktigt att matcha väskan med jackan?
Att bära samma jacka varje dag är mer vedertaget än att varje dag bära samma byxor. En bekväm och snygg handväska byter man kanske inte heller dagligen, därför är det värt att satsa några extra stunder på att finna en väska som matchar din favoritjacka.