Plaggen att bära till skinnjackan vid kallare väder

Höst och vinter innebär svalare temperaturer – kanske till och med under minusstrecket. För den som inte känner sig redo att hänga undan skinnjackan finns många plagg att komplettera med för att hålla värmen.

Under skinnjackan

Vid varmare väder är det perfekt att bara ha en t-shirt eller annan tunnare tröja under skinnjackan för att skapa en snygg look men när temperaturen kryper närmare minus kan det bli svårt att hålla sig varm. För den som vill bära skinnjackan även på höst och vinter är därför lager på lager en bra metod.

Att bära en härlig tjocktröja under en skinnjacka ger också en snygg look och är det riktigt kallt går det även att ha en tunnare underställströja närmast kroppen.

Mössa och halsduk

En snygg mössa passar till det mesta – även skinnjackor. Även en stor bylsig halsduk hjälper till att hålla värmen och genom att välja en bredare modell går det att lägga den över axlarna som en sjal, för extra värme. (Hatstore.se)

Täckkjol

Täckkjolar finns i många olika modeller, bland annat korta lättviksmodeller som kan vikas ihop till liten storlek. En sådan är perfekt att ha i väskan och bara dra på om det blir allt för kallt runt rumpa och ben – och det bästa av allt är att det kan göras på stående fot, utan att behöva krångla med att ta av och på skorna. (Täckkjol.se)

På fötterna

Att bli kall om fötterna är verkligen inget hit, så det finns anledning att vara kritisk vid köp av nya vinterskor, för att hitta ett par som klarar den svenska och ofta ganska kyliga vintern tillräckligt bra. Med bra på fötterna är det dessutom lättare att hålla värmen i hela kroppen så skovalet är kanske det allra viktigaste för den som vill bära sin skinnjacka även när temperaturen är låg.

Skinnjacka och sneakers är förvisso en ”perfect match” men den klassiska jackmodellen gör sig även riktigt bra ihop med ett par kängor eller Chelseaboots – kanske även dom i skinn. Även ett par snygga stövlar passar bra ihop med en skinnjacka, för den som är ute efter en mer uppklädd look. (Zalando.se)