Maja Ivarssons favoritplagg är svarta skinnjackor

Maja Ivarsson blev folkkär i hela Sverige när hon var med i det omåttligt populära programmet ”Så mycket bättre” som började sändas under hösten 2012. För många var det ett helt nytt ansikte som dök upp medan andra var mer insatt i hennes enormt stora musikaliska karriär.

Orsaken att så många inte kände igen henne är att hennes band The Sounds inte tidigare haft några stora framgångar i hemlandet Sverige. Framgångarna har istället varit extremt stora i USA. I år var det 15 år sedan bandet slog igenom på andra sidan Atlanten och sedan dess har välbesökta turnéer avlöst varandra.

Skinnjacka Dam Svart
Skinnjacka Dam Grå

I och med hennes ”nya” kändisskap i Sverige har även många tidningar börjat intervjua henna och göra reportage utifrån olika vinklar. I senaste numret av Plaza (nr 5 2013) handlade intervjun mycket om hennes bakgrund och hennes syn på mode och image. Att det skulle vara den inriktningen är inte så konstigt med tanke på att Plaza i stort sett enbart skriver om mode, inredning och image.

Maja Ivarsson
Picture licensed under Creative Commons

I intervjun berättar hon att läderjackan var ett självklart plagg på 90-talet när de slog igenom. Alla i gruppen älskade bandet Suede och de hade tight läderjacka och tighta jeans.

Sedan dess har jackan funnits kvar som ett basplagg i hennes garderob. Både som artist och som privatperson klär hon sig gärna i skinnjacka och just svarta skinnjackor säger hon att är hennes favoritplagg.

Ibland har hon funderat på vad hon i första hand skulle vilja rädda om hennes lägenhet skulle börja brinna. Det hon kommer fram till är att det är den skinnjacka som hon köpte på second-hand affären UFF när hon var 18år gammal.

Priset var bara 100kronor men den är ”helig och så mycket jag som det kan bli”, säger Maja. De som sätt henne framträdahåller säkert med. Skinnjackan är en del av hennes image.